ISO-9001

Qualogy is sinds 17 november 2005 ISO-9001 gecertificeerd. Het predikaat is van toepassing op de bedrijfsonderdelen: Qualogy Applications (QA), Qualogy Consultancy (QC) en Qualogy Resources (QR).

“Steeds meer klanten stellen ISO als eis in hun aanbestedingen. Het certificaat geeft de opdrachtgever namelijk de zekerheid dat er een kwaliteitsorganisatie achter de dienstverlener staat. En omdat het in onze branche niet ‘common’ is om ISO-gecertificeerd te zijn, willen wij ons met het behaalde certificaat bovendien onderscheiden van onze collega-automatiseerders”, verklaart Qualogy’s directeur Paul Mehilal de keuze voor het met succes afgelegde certificeringtraject.

De ISO 9000-serie is door de jaren heen uitgegroeid tot de standaard in kwaliteitsmanagement. De ISO-norm is een instrument bij het beter beheerbaar maken en beter structureren van (processen in) organisaties. In het systeem staat de tevredenheid van de klant op de lange termijn centraal, door te borgen dat ISO-gecertificeerden voldoen aan de eisen van de opdrachtgever en wet- en regelgeving. En door aanvullend ieder jaar te toetsen of de organisatie daarin slaagt.

Eisen

De norm definieert waar de organisatie aantoonbaar aan moet voldoen. Samen met een extern adviesbureau heeft Qualogy de relevante bedrijfsprocessen in kaart gebracht en het gewenste kwaliteitsbeleid vastgesteld. “Door de processen op schrift te zetten, krijg je goed inzicht in de organisatie en zie je waar geoptimaliseerd kan worden. Die processen hebben we – in sommige gevallen na een verbeteringsslag – vervolgens in een kwaliteitshandboek vastgelegd. Voortaan verlenen we onze diensten volgens de in het handboek vastgestelde procedures.”

Toegevoegde waarde

Het handboek is organisatiebreed ingevoerd. “De bedrijfsvoering is voor iedereen helder en de medewerkers gaan nóg secuurder en bewuster te werk. Een van de aangepaste procedures is bijvoorbeeld dat we nu áltijd feedback van de klant vragen over geleverde diensten. Alleen zo kunnen we werken aan continue verbetering van onze processen”, legt Paul uit. En ook de opdrachtgevers hebben baat bij het door Qualogy behaalde certificaat. “Klanten hebben nu te maken met een luisterende organisatie die nog geolieder werkt, afspraken beter vastlegt en sneller reageert. Op deze manier kunnen we optimaal voldoen aan de verwachtingen van de klant. Satisfaction is zo ISO guaranteed!”

 

Contact

Hebt u vragen of suggesties?

Mail info@qualogy.com!


De Bruyn Kopsstraat 9

2288EC Rijswijk (ZH)

The Netherlands

+31.(0)70 319 5000

  • Certifications

  • Blog

  • Tags

  • @qualogy_news

  • @qresources

  • Reacties