• Job code: QR6695
  • Dev Java

Senior Java Developer (Spring/Oracle/Linux)

Leeuwarden
Voor onze klant in Leeuwarden zijn wij op zoek naar een Senior Java Developer (Spring/Oracle/Linux).

Een senior Java developer die breed inzetbaar is als Dev Engineer. In deze functie ben je werkzaam in een squad dat zich bezig houdt met het uitzetten van het Mainframe. Je vindt het leuk om in een multidisciplinair team samen te werken en tegelijkertijd vind je het ook belangrijk dat je je eigen expertise in kunt zetten.

Dit ga je doen:
We hebben de ambitie om eind 2019 het mainframe uit te zetten. Er is gekozen om de bestaande functionaliteit om te bouwen naar een Java applicatie. Dit betekent dat de bestaande op het mainframe draaiende processen worden vervangen door een web applicatie op basis van Spring dat draait op een Linux Redhat omgeving met een Oracle database. Omdat de tijdslijnen kort zijn en de bestaande functionaliteit niet uitgebreid wordt ligt de nadruk op het maken van een framework/library waardoor de huidige COBOL code en batches zoveel mogelijk geautomatiseerd met een hoge kwaliteit en uitstekende performance omgezet kunnen worden.

Je werkomgeving:
Er worden zowel achterstanden (eg. achterstand op het betalen van een lening of hypotheek) als andere generieke processen ontwikkeld en beheerd. Jij zal vooral werken aan een aantal belangrijke bankprocessen (e.g. vervangen betaalpas) die nu nog op het mainframe draaien. Deze processen zijn van cruciaal belang voor de bank en de uitdaging van dit nieuw te vormen squad is om de huidige kwaliteit te waarborgen op een compleet nieuwe stack (Linux, Oracle, Java). Door slim om te gaan met het generiek opzetten van een Java framework/library zijn jullie als squad in staat om deze kwaliteit vast te houden maar waken jullie ervoor dat de huidige applicatie regel voor regel herschreven moeten worden.

Wie ben jij?
Een enthousiaste engineer met passie voor IT, een echte teamspeler die zijn/haar collega's ook IT inhoudelijk zal laten groeien en aantoonbare ervaring heeft met opzetten van migratie/orchestratie applicaties en het genereren van code waar dit een grote tijdwinst bleek te bieden. Je kunt conceptueel denken maar bent in staat dit om te zetten in acties. Tevens heb je ervaring met het testen van web applicaties. Bij voorkeur heb je ook ervaring met het mainframe. Ervaring met Spring/Oracle en Linux is een must-have.

Profiel:
Je bent een zeer ervaren Java developer, en gebruikt diverse frameworks en technologieën zoals Spring 4/5, Spring boot, Oracle, JMS (SOAP), Active MQ, Spring data / Hibernate, Linux, Java 8 en Cucumber.
Je hebt ook ervaring met het oplossing van performance problemen in een Java applicatie.
Je hebt een Bachelor/Master in Informatica, of vergelijkbaar.
Je hebt minimaal 8 jaar ervaring in Java en bent instaat ontwerp beslissingen te nemen.
Je hebt een passie voor techniek en hebt een actuele visie op de IT-expertise.
Je hebt overzicht over het volledige spectrum van engineering skills (analyse, design, bouw, test, CI/CD pipeline, beheer).
Je kunt efficiënte en beheerbare code opleveren.
Je kunt een goede balans aanbrengen tussen problem-solving en over-engineering.
Je hebt ervaring met testen en diverse testtools als Junit, Virtualize, Cucumber etc.
Je bent een go-to person bij ontwikkel uitdagingen.
Je hebt er lol in om jezelf uit te dagen en je collega’s op een hoger niveau te krijgen. Je geeft gevraagd en ongevraagd feedback, en verwacht dit zelf ook te krijgen.
Het is voor jou vanzelfsprekend dat je anderen helpt om beter te worden, net zoals je hoge eisen aan jezelf stelt.
Je streeft er naar om een T-shaped engineer te worden.
Je hebt ervaring met Agile/Scrum/DevOps en de Continuous Integration and Delivery practices.
Je hebt ervaring met tools als GitLab, Artifactory, Sonar, Maven, Nolio, Jenkins.
Je spreekt uitstekend Engels.
Je hebt een proactieve houding in het halen van benodigde informatie en doet dit op een open en directe manier.
Apply