• Job code: QR7604
  • Management/Consultancy/Analyse/Coaching

Product Owner BI

Utrecht

Voor onze klant in Utrecht zijn wij op zoek naar een Product Owner BI.


Opdrachtomschrijving:

We voeren een ambitieuze digitaliseringsstrategie waarbij inzichten uit data essentieel zijn om data gedreven te kunnen werken. Hiervoor zijn veranderingen nodig in het BI-landschap. Op dit moment wordt er gewerkt aan het inrichten van een ‘Intelligence Platform’. Dit omvat een nieuwe datastore met hieraan gekoppeld een nieuwe rapportagetool (aanbesteding loopt). Voor de ontwikkeling en het beheer van het platform is een nieuw team in het leven geroepen: het Data Team. Voor dit jonge team zoeken wij een ervaren Product Owner. 

 

Heb jij ervaring als Product Owner en vind je het leuk om mee te werken aan een mooie dataomgeving en bijbehorende business intelligence vraagstukken? Zie jij het als een uitdaging om een nieuw team aan te voeren en agile werken nog verder te brengen? Lees dan snel verder en zie hoe jouw kennis het verschil kan maken!


Je komt terecht in een team van ongeveer 6 enthousiaste collega’s (o.a. scrum master, data- en DWH engineers, informatie analist, architect, applicatiebeheerder, BI reporting specialisten). Als Product Owner ben je verantwoordelijk voor het maximaliseren van de waarde van business intelligence. Je hebt een actieve rol in het stimuleren van data gedreven werken door concrete resultaten neer te zetten met je team. Je stelt hierbij klantbelang centraal. Je identificeert proactief de informatiebehoeften van stakeholders, coördineert concrete wensen en vertaalt deze naar features en stories, waarbij je backlog items prioriteert met mandaat van de Business Owner. Daarnaast zorg je voor een continue feedbackloop met stakeholders en doelgroep met betrekking tot het Intelligence Platform en de inzichten die hieruit voortkomen en ontwikkel je hier een visie op. Ook het ontwikkelen en inrichten van selfservice BI hoort hierbij. Je betrekt analisten in de organisatie bij het IP om data gedreven werken te stimuleren.


Eisen:

  • Minimaal een afgeronde hbo opleiding
  • In het bezit van een Product Owner certificaat
  • Aantoonbaar kennis (certificering) van BI reporting en datawarehousing
  • Aantoonbaar kennis (certificering) van BI Reporting tools zoals bij Tableau of Power BI
  • Minimaal 5 jaar werkervaring binnen een grote en complexe organisatie
  • Minimaal 5 jaar werkervaring als Product Owner
  • Aantoonbaar ervaring met agile werken


Wensen:

  • Aantoonbare ervaring met het werken in een overheidsorganisatie


Competencies:

De competenties worden tijdens het interview getoetst.


Analytisch vermogen

Onderzoekt, herkent en begrijpt de belangrijkste elementen van vraagstukken en hun onderlinge samenhang.


Verantwoordelijkheid nemen.

Heeft plichtbesef en voelt zich er verantwoordelijk voor dat het afgeleverde werk of een beslissing aan bepaalde eisen voldoet. Is aanspreekbaar op resultaten van afgesproken acties.


Coachen

Is gericht op het ontwikkelen van de competenties van anderen door middel van het geven van opbouwende feedback, inzicht, tips en handvatten. Biedt ruimte en begeleiding.


Deskundigheid

Het ontwikkelen van eigen kennis over het vakgebied en deze kennis effectief benutten voor de eigen functie of organisatie.


Initiatief

Reageert proactief door zaken in gang te zetten.

Apply