• Job code: QR8348
  • Dev Database/DWH/BI

Azure Cloud Engineer

Utrecht

Voor onze klant in Utrecht zijn wij op zoek naar een Azure Cloud Engineer.


Dit is de opdracht:

Als Cloud Engineer werk je aan het beheren van onze Cloud landingzones en help je bij het implementeren en beheren van nieuwe functionaliteiten die we binnen onze omgeving willen ontsluiten. Binnen onze omgeving is de focus in deze rol onze Azure omgeving.

Vanuit je kennis, expertise en hands-on mentaliteit help je de gemeentelijk organisatie om deze uitbreiding van ons landschap veilig en geautomatiseerd ter beschikking te stellen aan onze gebruikers. Ook help je onze collega’s met het zich eigen maken van de kennis op het gebied van Azure.


Plek in de organisatie:

Binnen de organisatie is het Cloud Delivery Center verantwoordelijk voor het beheren van onze cloud landingzones. Het delivery center is nog in de opstart fase en zal de komende tijd meerdere cloud omgevingen ter beschikking gaan stellen aan onze interne klanten. Dit houdt in dat wij als gemeente een agnostisch landschap voorstaan.

Het Cloud Delivery Center maakt onderdeel uit van Domstad IT en is aan het groeien als gevolg van de aspiraties van de gemeente Utrecht om haar dienstverlening as a Service af te gaan nemen van dienstverleners. Hierbij gaan public cloud platformen een integraal onderdeel uitmaken van ons landschap.


Dit breng je mee:

Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Je hebt het talent om te enthousiasmeren en om de boodschap duidelijk en helder over te brengen. Je weet goed te luisteren en weet goed kennis over te brengen aan overige teamleden. Daarnaast beschik je als een ervaren cloud engineer over:


• Aantoonbaar werk- en denkniveau op HBO-niveau

• In ieder geval de volgende certificering: AZ-104 (of equivalent met toelichting).

Additionele relevante Azure certificeringen, bijv: ​​​​​

AZ-204 Azure Developer Associate

AZ-303 / AZ-304 Azure Solutions Architect

​​​​​​​• Aantoonbare ruime kennis en ervaring van het inrichten en uitrollen van Azure omgevingen middels Infrastructure as Code.

​​​​​​​• Aantoonbare ruime ervaring met het inrichten en beheren van Azure landingzones op basis van het Cloud Adoption Framework.

​​​​​​​• Aantoonbare ervaring met het ondersteunen van collega's die via "Learning on the job" ervaring opdoen in de Azure wereld.

​​​​​​​• Ervaring in het werken in een Agile organisatie.

​​​​​​​• In staat om in een zelforganiserend team te functioneren.

​​​​​​​• Toont eigen initiatief, werkt zelfstandig, is vasthoudend en tactisch. Kandidaat is communicatief vaardig (in woord en geschrift). Ook is de kandidaat analytisch vaardig en oplossingsgericht.

​​​​​​​• Integer, klantgericht en stressbestendig


Competenties:

In de uitvoering van ons werk staan de vier gemeentelijke kernwaarden centraal: open, wendbaar, scherp en betrouwbaar. Ze komen tot uiting in onze heldere afspraken, servicegerichte, integere en flexibele werkhouding, scherpe (financiële) planning en betrouwbare inzet. Van onze medewerkers verwachten we dat ze – vanuit deze kernwaarden - hun persoonlijke vaardigheden en vakkennis verder ontwikkelen.


We hanteren de kernwaarden (open, wendbaar, scherp en betrouwbaar) en de U-Factor (onafhankelijk van tijd, plaats en apparaat kunnen werken, verdergaande digitalisering van werkprocessen, ketenvorming en veranderende dienstverlening). Deze kernwaarden zijn het uitgangspunt om te komen tot de gewenste cultuur.


We verwachten van de medewerkers dat zij, ongeacht hun positie in de organisatie, werken in het belang van het grotere geheel van de afdeling en daarvoor brede basisvaardigheden hebben of ontwikkelen en de kennis m.b.t. de specialisatie actueel houden. Van alle medewerkers wordt gevraagd rekening te houden met inzet buiten kantoortijden, omdat ICT dienstverlening 7x24 uur geleverd wordt.


Tevens onderscheidt de kandidaat zich ten opzichte van andere kandidaten door de volgende competenties die al eerder in dit profiel in meer of mindere maten naar voren zijn gekomen:


• Uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift

• Een diep analytisch vermogen

• Kunnen beïnvloeden, meenemen en onderhandelen

• In staat zijn mensen te begeleiden en op te leiden

• Goed kunnen samenwerken

• Innovatief en creatief

• Projectmatig en agile kunnen werken 


Referenties:

Voor deze aanvraag ontvangen wij graag twee relevante referenties. Geef per referentie aan waar de werkzaamheden uit hebben bestaan en wat de omvang van de opdracht en omgeving was.


Geef de volgende informatie op:

1. Naam organisatie waar opdracht werd vervuld

2. Contactpersoon

3. Afdeling

4, Telefoonnummer contactpersoon


Motivatie:

• Toelichting / voorbeeld per bullet point

Graag ontvangen wij een door de kandidaat zelf geschreven motivatie t.b.v. deze opdracht, ga in op het gestelde profiel. (max 1/2 a4), ​​waaruit blijkt waarom de kandidaat deze opdracht wil uitvoeren en waarom hij/zij vindt dat hij/zij de beste kandidaat is.


Extra informatie:

Ons team houdt als professionals haar omgevingen in de lucht. Als team zijn zij buiten werktijden bereikbaar om in geval van een grote verstoring in te grijpen. Dit gebeurt zelden tot nooit. Wij verwachten dat de externe kandidaten meedoen in deze werkwijze. Eventueel gemaakte uren kunnen tegen normaal tarief worden gefactureerd.  

Incidenteel vragen wij om op belangrijke momenten buiten de standaard werktijden stand by te staan. De kandidaat mag 20% van deze stand by tijd opschrijven voor latere compensatie. Eventueel gemaakte uren kunnen tegen normaal tarief worden gefactureerd.  

Wij gaan ervan uit dat de kandidaat gedurende het jaar voldoende rust neemt en daarom minimaal 4 weken vakantie neemt. Zonder expliciete toestemming van de opdrachtgever is het niet toegestaan om meer dan 48 weken op jaarbasis te factureren (eventueel omgerekend op basis van de werkelijke contractweken).

Wij werken met flex werkplekken. Van onze externe kandidaten verwachten wij dat zij bereikbaar zijn via en gebruik maken van hun eigen mobiele telefoon en laptop.

In Coronatijd werken wij maximaal vanuit huis. Van onze externe kandidaten verwachten dat zij een ARBO geschikte thuiswerkplek hebben. Wanneer het noodzakelijk is voor het werk verwachten wij dat kandidaat wel naar kantoor komt en alle geldende Coronaregels in acht neemt.

Apply