• Job code: QR8844
  • Management/Consultancy/Analyse/Coaching

Medior/Senior Scrummaster

Amsterdam

Voor onze klant in Amsterdam zijn wij op zoek naar een medior/senior Scrummaster.


De klant digitaliseert in hoog tempo. Voor deze digitale transformatie werken er 17 Agile teams iedere dag om ervoor te zorgen dat;

1. het klantproces zo soepel mogelijk verloopt,

2. de medewerkers een efficiënte werkdag hebben,

3. dat onze installaties ten volle benut worden.


De teams werken volgens Agile principes: een focus op snel resultaat en continue verbeteren. Kortom: een uitdagende en ambitieuze omgeving waar veel ruimte is voor nieuwe ideeën.

Binnen het domein Datapunt is Waternet op zoek naar een Scrummaster die, op termijn, verschillende teams gaat begeleiden. Hierbij is ervaring met Devops, SAFe Agile Release Trains en Release Train Engineer werkzaamheden een grote pre.


Als Scrummaster verwachten we dat je de teams verder helpt om via het Scrum Framework waarde op te leveren voor de klant. Daarom ben je de vrouw of man die de Agile mindset uitstraalt en kan overbrengen naar de teams en de organisatie.


Jouw geloof in Agile staat als een dijk boven water. Ook met hoogwater. Je kan als geen ander mensen met je meekrijgen en enthousiast maken. Dat doe je door te blijven luisteren, waar nodig aan te passen of verschillen te overbruggen.


De 17 Agile Teams zijn verdeelt over verschillende domeinen, waarbij Data Services is ingedeeld in domein Datapunt. Dit domein bestaat uit 5 Scrum teams, waar een product manager en een teamleider de onderlinge afstemming tussen deze teams bewaakt.

Domein Datapunt zorgt ervoor dat de collega's, klanten en ketenpartners veilig met onze data kunnen werken door het leveren van dataplatformen en -oplossingen. Het domein Datapunt is een facilitator van de Digitale Transformatie. Het domein ondersteunt ons bij het data gedreven werken door het creëren van inzicht, integratie en procesoptimalisatie met behulp van data.

Het team Data Services bestaat naast de Scrummaster uit API specialisten (7), een informatie-analist, en een Product Owner. Het team zorgt voor integraties via een integratieplatform.

Het team bouwt voornamelijk integraties binnen Azure. Gezien alle techniek die voorbij komt is het handig om een achtergrond te hebben in IT. Dit is niet noodzakelijk, maar helpt wel bij het begrip waar het team mee bezig is.


Eisen

HBO/WO werk- en denkniveau

Gecertificeerd Scrummaster (PSM1)

Minimaal 3 jaar ervaring als Scrummaster van verschillende teams

Je laatste rol is/was die van Scrummaster voor een periode van minimaal een jaar.

Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift


Wensen

Je hebt meer dan twee teams tegelijk begeleidt als scrummaster  

Ervaring met SaFE framework en PI-planningen

Ervaring als scrummaster binnen de IT met het begeleiden en coachen van DevOps teams  

Ervaring met het begeleiden van de Agile transitie vanuit de rol als scrummaster


Competenties:

• Goed kunnen uitleggen: met name waarom je iets doet. Niet enkel redeneren vanuit de theorie

• Team dynamiek kunnen doorzien: waarom is iemand stil? Waarom heeft iemand zijn werk niet af?

• Organisatiesensitiviteit: beide teams hebben veel te maken met andere afdelingen. Het is belangrijk dat je de organisatie kent en zodat je snel impediments kunt oplossen.

Apply