• Job code: QR8847
  • Dev Database/DWH/BI

Senior DWH ontwikkelaar

Rotterdam

Voor onze opdrachtgever in Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior Datawarehouse Ontwikkelaar.


Waar ben jij van?

Jij bent van het slim gebruiken van data en informatie gestuurd werken. Vrijwel alle ambities en uitdagingen waar de organisatie voor staat, kunnen door beter gebruik van data en informatie gestuurd werken effectief ondersteund en versterkt worden. Met zo compleet mogelijke informatie die je ook nog eens goed kunt duiden, kun je nu eenmaal betere afwegingen maken.


Jouw functie

Ben jij die Datawarehouse Ontwikkelaar die het verschil wil maken in de ontwikkeling van het Concern Datawarehouse? Jij verplaatst je in de klant, zoekt proactief naar problemen en oplossingen en adviseert om bij te dragen aan een uitstekende IT-dienstverlening. 


De organisatie beschikt over een degelijk en stabiel on premise Oracle gebaseerd concern datawarehouse. In dit cDWH worden momenteel meer dan 100 bronnen ontsloten en dit is groeiende. Gemotiveerde DevOps teams realiseren sprintmatig nieuwe ontsluitingen. Voor het repeterende deel van de werkzaamheden wordt er gebruik gemaakt van een maatwerktool. 


Als senior Datawarehouse (DWH) Ontwikkelaar werk je mee aan de ontwikkeling van het Concern Datawarehouse en beschik jij over uitgebreide kennis van diverse datamodellen. Je werkt binnen een DevOps team van ongeveer 6 BI’ers waarbij jij je vooral richt op de impact-analyse en de realisatie van de DWH-uitbreidingen/wijzigingen. Je werkt zowel aan het modelleren van data en ontwerpen van stermodellen als aan de aanpassingen in de voorportalen en de staging area, de Data Vault en de Data Marts.


Je werkt volgens afgesproken standaarden en beleidslijnen en stemt werkzaamheden af met collega’s. Je verplaatst je in de rol van de klant en vraagt je altijd af of jouw oplossing aan zijn doelstelling bijdraagt.


Jouw profiel

Voor deze rol zoeken wij iemand die beschikt over sterke functionele vaardigheden en een klantgerichte houding. Jij bent in staat om het gesprek met de business te voeren en af te leiden wat zij nodig heeft. Dus, jij kan de vertaalslag maken van klantvraag naar functioneel ontwerp. Dit betekent dat je stevige analytische vaardigheden hebt en een sterk conceptueel vermogen. 


Daarnaast voldoe je aan de competenties resultaatgerichtheid en integriteit. Jij werkt zelfstandig maar bent ook een echte teamspeler en wilt gezamenlijk resultaten behalen. 


Met een hoge mate van organisatie- en omgevingsbewustzijn heb jij inzicht in de organisatieprocessen en hoe werkdoelen te realiseren zijn. Verder ben je communicatief vaardig in woord en geschrift en heb je een goede beheersing van de Nederlandse taal.


Eisen

• Je beschikt over minimaal een afgeronde hbo-opleiding; 

• Je beschikt over minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring, opgedaan in de afgelopen 8 jaar, als DWH-ontwikkelaar;

• Je beschikt over specifieke kennis van de volgende zaken:

o Data Vault methodiek;

o Dimensionele datamodellen (stermodellen);

o PL/SQL;

• Je beschikt over systeem kennis van Oracle.


Wensen

• Je beschikt over minimaal 4 jaar ervaring, opgedaan in de afgelopen 8 jaar, met het volgende:

o Data Vault methodiek;

o Dimensionale datamodellen;

o PL/SQL;

• Je kunt werken met database tools als Toad, SQL-developer, SQL Plus en analytische functies;

• Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie binnen een complexe organisatie met minimaal 5000 medewerkers;

• Je bent beschikbaar per juni 2022.


Deze opdracht is helaas niet geschikt voor ZZP'ers met een eenmanszaak of BV DGA

Apply