• Job code: QR8858
 • Architecture

Solution Architect

Amsterdam

Voor onze opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Solution Architect.


Omschrijving


De organisatie evolueert constant, dus ook de digitale werkplek - wij streven ernaar om daarom vooraan staan met de nieuwste oplossingen voor digitaal werken op een veilige manier. Wil jij ook met de nieuwste technologieën werken? Ben je creatief en heb je een flinke rugzak aan technische kennis? De Solution Architect dient het solutiondesign op te stellen voor de verdere ontwikkeling van de digitale werkplek, daarbij ook de bijbehorende kaders op te stellen, en aansluiting te realiseren op het domein en Enterprise architectuur.


Behoefte


Als Solution Architect breng je de digitale werkplek naar een hoger niveau. Je hebt grondige kennis van recente ontwikkelingen voor een digitale werkplek. Doordat je op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen, ben je in staat om nieuwe oplossingen voor te stellen.

 

Door je inspirerende karakter, weet je zowel je team als het management te overtuigen van jouw ideeën. Na een aanvraag vertaal je de vraag naar werkbare oplossingen; je bent dus echt de schakel tussen je team en de rest van het bedrijf. Je bent een coach en een leider; je neemt graag de voortrekkersrol. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies over architectuur, inpassing en betekenis van IT-oplossingen.

 

Als Solution Architect werk je nauw samen met, en kan je als vervanger optreden van, de architect van Cloud. Het is daarom van belang dat je kennis en ervaring hebt met on-prem en Azure infrastructuren.


Eisen

 • HBO+ werk en denkniveau
 • In de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar aantoonbaar ervaring met het toepassen van architectuurconcepten o.a. in het ontwerpen van Microsoft office 365 oplossingen bij het inrichten van een digitale werkplek binnen grootschalige/enterprise omgevingen (Minimaal 2000 werkplekken) en met werkplekvernieuwingstrajecten.
 • In de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met het inrichten en beheren van mobile devices.
 • In de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met (Windows) Virtual Desktop implementaties zoals VMware Horizon en RES/Ivanti, binnen grootschalige omgevingen.
 • In de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met Microsoft Device Management (Intune), Microsoft Advanced Threat Protection.
 • In de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van werkplekbeveiliging zoals werken onder Identity Access Management, JIT, Microsoft Advanced Threat Protection of Sentinel of vergelijkbare producten.
 • De kandidaat dient te beschikken over de volgende competenties:
 1. Je bent een verbinder en zoekt de samenwerking op.
 2. Je bent open en transparant en je kan met iedereen een gesprek aangaan, je kan luisteren en doorvragen
 3. Je staat voor visionair leiderschap, bent analytisch en een sparringpartner op elk niveau
 4. Duidelijk communiceren: goed je eigen menig kunnen onderbouwen met heldere argumenten.
 5. innovatief: innovatief zijn, ideeën verbeteren en
 6. probleemoplossend werken
 7. Je bent proactief
 8. Planmatig: organisatievermogen, zorgvuldig, planmatig en resultaatgericht kunnen werken.

Wensen

 • Kennis en ervaring van de Microsoft porfolio, zoals Windows 10, Office 365, Azure, Defender ATP, Autopilot en MECM
 • Kennis ervaring van Azure datacenter infrastructuur en server virtualisatie technieken
 • Kennis en ervaring van applicatie virtualisatie en packaging technieken zoals AppV etc.
 • In de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met Agile/Scrum werkwijze;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift


Apply