Michel Schildmeijer nieuwe businessunitmanager Qualogy for Support

Michel Schildmeijer nieuwe businessunitmanager Qualogy for Support

Published on: Category: News

This article is only available in Dutch. 

Leuk nieuws: we presenteren Michel Schildmeijer als de nieuwe businessunitmanager van ons beheerteam Qualogy for Support. Hij volgt Kees Vianen op, die product owner van Qualogy’s inhouse ontwikkelteam is geworden. “Ik wil Kees bedanken voor zijn fantastische werk bij het beheerteam. Hij heeft de afdeling écht op de kaart gezet.” Michel vertelt graag meer over zijn nieuwe rol. 

Michel: “Ik kijk uit naar de kennismaking met onze beheerklanten. Dit wil ik zo snel mogelijk doen. Om te kijken hoe we nog relevanter kunnen worden in onze dienstverlening. Want ik wil dat wij ons écht gaan onderscheiden op beheer.”

Afscheid van consultancywerk

Michel neemt na meer dan 20 jaar afscheid van het consultancyvak. “Het zal wel even wennen worden, ik heb altijd bij klanten gezeten. Ik neem gelukkig de nodige ervaring mee uit leidinggevende rollen. Ook mijn rol als fieldmanager bij Qualogy heeft raakvlakken met mijn nieuwe functie. Dit is dan ook een logische stap in mijn carrière, die goed past bij mijn ambities.

Ik verlaat de techniek niet helemaal. Ik probeer de techniek juist te combineren met de bedrijfsbelangen die bij klanten spelen. Onderzoek en innovatie blijven een belangrijk speerpunt. Zo blijf ik ook als Oracle ACE Director spreken op conferenties.”

De eerste maanden

“Ik heb de eerste maanden genoeg te doen. Naast kennismakingsgesprekken zal ik mij onderdompelen in organisatorische zaken, service level agreements, werkprocessen en afspraken met klanten. Daar is ook ruimte voor, want ik kom binnen in een goedlopende afdeling. Dat is te danken aan de inzet van Kees en het team. Ik kan het overpakken en verder uitbouwen.”

Persoonlijke ervaring

“Verder denk ik ervaringen en inzichten uit mijn werk als consultant in te gaan zetten. Ik heb in al die jaren veel gezien bij klanten. Van nature ben ik technologie-gedreven, waardoor ik mogelijke uitdagingen in een organisatie kan benoemen én er ook op kan acteren. Daarnaast ben ik veel betrokken geweest bij de ontwikkeling, het testen en in productie nemen van applicaties en hun infrastructuren. Inclusief de processen die daarbij komen kijken.”

Nog meer samenwerking

Na zijn inwerkperiode is het tijd om verder te bouwen. “We willen flexibeler worden. Effectiever ook. Kunnen we onderdelen van agile werken invoeren? Kanban bijvoorbeeld. Als je een probleem hebt en je werkt er al 48 uur aan. Kom dan van je eiland af en ga met een collega kijken naar de oplossing. Dat vergt nog meer samenwerking. Ik ben ook fan van laten zien wat je doet. Dat werkt inspirerend.”

Team Communication
About the author Team Communication

Innovative projects for great customers, inspiring interviews with colleagues and the latest news. Team Communication brings the Qualogy story to life and shares it with (business) relations, IT professionals and job applicants.

More posts by Team Communication
Comments
Reply