INGMAR EN SHYER: "RECRUITMENT IS EEN ORGANISATIEBREDE UITDAGING"

Qualogy heeft een gezonde groeiambitie. Om deze ambitie kracht bij te zetten is geïnvesteerd in een professioneel recruitmentteam. Eind vorig jaar zijn Shyer Bruinsma en Ingmar Schakelaar aangetrokken. Samen zijn ze verantwoordelijk voor het werven van nieuw talent en het professionaliseren van de afdeling. Ze vertellen er graag meer over.

Shyer: “In deze krappe arbeidsmarkt moet Qualogy zich onderscheiden van andere IT-dienstverleners. Want met alleen een vacature plaatsen komen we niet meer weg. Het aantrekken van nieuw talent is ook niet meer alleen een taak voor recruitment, maar een organisatiebrede uitdaging. Het doel: zoveel mogelijk IT-professionals te enthousiasmeren om met ons in gesprek te gaan.”

Recruitment naar een hoger niveau tillen

Ingmar vervolgt: “Naast het doorlopend werven van nieuw IT-talent zijn we druk bezig met het professionaliseren van de afdeling én het doorontwikkelen van onze recruitmentprocessen. Zo werken we nu aan: 

  • een nieuw referral programma: we zijn gestart met een nieuw referral programma, waarbij het wervingsproces transparant is gemaakt voor alle belanghebbenden. Ook het beloningssysteem heeft een update gekregen én we gaan werken met ludieke acties.
     
  • een werkenbij-platform: over ongeveer 3 maanden gaat Qualogy’s werkenbij-platform live. Hiervoor hebben we een gespecialiseerde partij voor recruitmentwebsites aangetrokken.
     
  • het herschrijven van vacatureteksten: samen met onze marketing- en communicatieadviseur herschrijven we alle vacatures. We maken ze aantrekkelijker voor kandidaten. Ook kijken we naar de inzet van videovacatures, met onze eigen specialisten in de hoofdrol.”

Help mee!

Shyer: “Zoals gezegd, we kunnen het niet alleen. Hebben jullie tips en trucs voor het benaderen van jullie vakgenoten? Laat het ons weten. Jullie kunnen ons nu al helpen door het delen van onze vacatures in jullie netwerk.”

Kom langs of neem contact op

Ingmar: “We kijken ernaar uit om jullie te ontmoeten tijdens de kick-off. Daar gaan we onszelf ook presenteren en geven we meer inzicht in onze plannen. Ben je een keer op kantoor? Loop dan een keer bij ons binnen, voor een praatje of het bespreken van een referral. We geven je graag tips hoe je het gesprek aangaat.

Uiteraard zijn we ook bereikbaar via telefoon, WhatsApp en e-mail. Bekijk hieronder onze contactgegevens.”

Shyer Bruinsma

t: 06 20909824
e: sbruinsma@qualogy.com / career@qualogy.com

Connect met Shyer op LinkedIn

Ingmar Schakelaar

t: 06 38540901
e: ischakelaar@qualogy.com / career@qualogy.com

Connect met Ingmar op LinkedIn