NAIEM: "DE REFERRAL-BONUS ZIT IN DE SPAARPOT VAN DE KINDEREN"

Het doel van het referral programma is een win-winsituatie creëren: Qualogy een nieuwe medewerker, jij een leuke bonus. Naiem Iqbal kwam zelf als referral binnen. Nu spart hij regelmatig met onze recruiters Shyer en Ingmar. Ook haalde hij Mendix-collega Hakim Togou binnen en er zitten nog een paar referrals in de pijplijn.  

Naiem is door oud-collega Ammar in contact gekomen met Qualogy. Hij vertelt: “Ik kende Ammar van Ordina. Hij praatte altijd vol lof over Qualogy, de familiaire sfeer en vele ontwikkelmogelijkheden. Het proces verliep enorm soepel. Want naast het standaard recruitmentproces kreeg ik extra tips en statusupdates van Ammar.”

Iemand voordragen

Naiem richt zich vooral op Mendix-professionals. “Ik draag iemand voor als ik het gevoel krijg dat iemand een mooi profiel heeft én goed binnen het team past. Dat kan iemand zijn uit mijn netwerk: ik probeer mijn contacten warm te houden en peil soms of iemand lekker op zijn plek zit, of iets nieuws zoekt.

Ik benader ook Mendixers via LinkedIn. Niet als recruiter, maar als vakgenoot. En dat heeft voordelen. Ik vraag op wat voor opdracht iemand zit en of ze het naar hun zin hebben. Ik heb nu al meerdere keren meegemaakt dat ik maanden later een bericht krijg met de vraag of we nog nieuwe collega’s zoeken. Dat is toch mooi!”

“Referrals worden meestal snel opgepakt. Je krijgt updates waar je op kunt inspelen. Het is echt teamwork.” Naiem

Een succesverhaal

Collega Hakim Togou is door Naiem aangedragen. Naiem: “Hakim is zo’n voorbeeld. Ik kende hem nog niet, maar klopte precies op het juiste moment bij hem aan. Ik zag dat veel van zijn Mendix-collega’s bij Capgemini ergens anders gingen werken. Toen ik zijn profiel zag dacht ik ‘die we moeten we hebben’.”

Hakim vult aan: “Naiem vertelde mij over Qualogy’s klanten, de arbeidsvoorwaarden en Mendix-collega’s. De kans om samen de businessunit te laten groeien sprak mij aan. Ik had ook twee aanbiedingen van grote bedrijven liggen. Maar juist een wat kleinere organisatie sprak mij aan. Bij Qualogy kun je als individu een groot verschil maken.”

“Een informeel en open gesprek met een vakgenoot is aangenaam en heel anders dan een eerste gesprek met een manager. De warme aanbeveling is écht een voordeel.” Hakim

Naiem vervolgt: “Ik vertel eerst dat we een middelgroot bedrijf zijn. Vooral IT’ers bij grote partijen zoeken persoonlijke aandacht en meer vrijheid. Dat is meteen het tweede punt. Ik geef altijd aan dat je bij Qualogy als een professional wordt behandeld. Je mag je eigen pad uitstippelen. En natuurlijk vertel ik over de goede voorwaarden, waaronder de winstbonus. Tot slot vertel ik dat in ons Mendix-team ervaren seniors werken om van te leren.”

“Ik heb twee kleine kinderen, die we een mooie toekomst wensen. De referral-bonus is toegevoegd aan hun spaarpot.” Naiem

Bij twijfel...

Sommige kandidaten sluiten niet volledig aan bij het gezochte profiel. Naiem: “Ik heb soms twijfels. Dan overleg ik met Shyer Bruinsma en Ingmar Schakelaar, of de betreffende businessunitmanager. Ik heb altijd een goed gevoel over de kandidaten die ik uiteindelijk aandraag.

Er zitten nog een paar kandidaten in de pijplijn. En daar waar ik kansen zie, betrek ik onze recruiters. Ze pakken altijd alles netjes en snel op. Mijn complimenten!

“Als ik verneem dat iemand uit mijn netwerk openstaat voor een nieuwe baan, dan zal ik het referral programma zeker gebruiken.” Hakim