Skip to main content

Het belang van continu leren: Een kijkje in de ontwikkelingscultuur van Qualogy Mendix Developers

In een snel evoluerende technologiewereld is voortdurende ontwikkeling niet alleen een bonus; het is een noodzaak. Bij Qualogy begrijpen we dit niet alleen, kennisdeling zit in ons DNA! Als Mendix developers zijn we constant gericht op het vooroplopen in technologische vernieuwing en expertise. Dit doen we niet alleen voor onszelf, maar vooral om onze opdrachtgevers te voorzien van ongeëvenaarde kwaliteit en kennis in de vorm van detachering of projectgerichte oplossingen.

Onze aanpak: training en kennisdeling

Een centraal onderdeel van onze werkwijze is de nadruk op gerichte trainingen en interne evenementen gericht op kennisdeling. Onze ontwikkelaars nemen regelmatig deel aan diverse kennisactiviteiten om hun vaardigheden te versterken en hun kennis van Mendix-technologieën te verdiepen. Dit varieert van het bijwonen van externe meet-ups tot het deelnemen aan interactieve kennissessies binnen onze organisatie.

1. Traineeship en interne opleiding

In ons Mendix traineeship bieden we getalenteerde starters de kans om uit te groeien tot volwaardige Mendix developers, onder de deskundige leiding van onze eigen senior developers. Dit programma heeft met de eerste editie al vijf succesvolle junioren voortgebracht die inmiddels waardevolle ervaring hebben opgedaan bij verschillende opdrachtgevers en op uiteenlopende projecten. Ze begonnen hun carrière onder de vleugels van een senior, maar hebben zich snel ontwikkeld tot bijna zelfstandige professionals. Het leren stopt echter niet na het traineeship. Deze gedreven junioren blijven zich continu ontwikkelen, niet alleen door hun praktijkervaring, maar ook door constant nieuwe kennis op te doen. Binnen Qualogy hechten we veel waarde aan continue kennisdeling. Zo hebben onze senior developers verschillende kennissessies georganiseerd over verschillende onderwerpen. Voorbeelden van de onderwerpen die afgelopen jaar aan bod zijn gekomen:

  • Note++ & Performance: Hoe kan je efficiënt coderen en de prestaties van applicaties optimaliseren.
  • Native Development: Het ontwikkelen van responsieve en intuïtieve native apps.
  • Error Handling & Logging: Effectieve strategieën voor foutenbeheer en het vastleggen van applicatieactiviteiten, wat zorgt voor soepele operaties.
  • Security: Het waarborgen van de veiligheid van applicaties, een cruciaal aspect in ons digitale tijdperk.
  • RunTime Management: Het efficiënt beheren van applicatieprocessen en resources.
  • Authenticatie: Het opzetten van betrouwbare authenticatiesystemen.
  • Automatisch Testen: Hoe verzeker je de kwaliteit en betrouwbaarheid van applicaties door middel van geautomatiseerde testprocedures.

2. Kennisdeling en Meet-Ups

Kennisdeling staat centraal bij Qualogy. Door regelmatig georganiseerde interne evenementen en het bijwonen van externe meet-ups blijven onze ontwikkelaars op de hoogte van de nieuwste trends en best practices in Mendix-ontwikkeling. Dit jaar nemen we een stap verder door zelf een Mendix meet-up te organiseren, waarmee we onze commitment aan voortdurende ontwikkeling en kennisdeling binnen de gemeenschap benadrukken.

Bij Qualogy is het streven naar kennis een gegeven dat voor iedereen geldt, niet alleen voor de junioren. Onze senior developers, met hun rijke ervaring, blijven net zo gedreven in hun professionele ontwikkeling als onze jongere collega’s. Dit ethos van levenslang leren zit verweven in onze cultuur, waarbij elke developer, ongeacht hun ervaringsniveau, wordt aangemoedigd en ondersteund om nieuwe vaardigheden op te doen en hun kennis voortdurend te verdiepen. Zo zorgen we ervoor dat ons hele team, van junior tot senior, altijd uitgerust is met de meest actuele en geavanceerde expertise in Mendix-technologieën.

Klantvoordeel: altijd up-to-date

Het resultaat van onze toewijding aan continue ontwikkeling is dat onze klanten altijd verzekerd zijn van up-to-date kennis en expertise. In een sector waar verandering de enige constante is, zorgt Qualogy ervoor dat onze opdrachtgevers altijd de meest actuele en effectieve oplossingen ontvangen.

Weten wat Qualogy op het gebied van Mendix voor jouw organisatie kan betekenen? Contact ons vrijblijvend om te sparren over jouw vraagstuk.

Leave a Reply