Skip to main content

25 jaar Qualogy: Tim’s reis

Het is 2023 en Qualogy viert 25 jaar van innovatie, vooruitgang en succes. Een jubileum dat nooit gevierd zou kunnen worden zonder de inzet van onze collega’s. Want het succes van Qualogy, is het succes van onze collega’s. Eén van die collega’s is DBA Tim Abdoelhafiezkhan. Met een enthousiasme dat blijft groeien en een enorme passie voor de IT, heeft Tim de afgelopen 23 jaar bijgedragen aan het succesverhaal van Qualogy. In dit blog neemt hij je mee op zijn buitengewone reis.

Start van een avontuur

In een tijdperk waarin technologie in opkomst was en digitale transformatie de nieuwe norm werd, stapte Tim 23 jaar geleden aan boord bij Qualogy. Als jonge en gedreven professional voelde hij meteen de energie en innovatieve geest die in de lucht hing. Tim werd verwelkomd in een omgeving waarin talent werd aangemoedigd en waar hij de ruimte kreeg om te groeien.

Tim begon zijn carrière bij Qualogy als softwareontwikkelaar. Vanaf dag één was hij gefascineerd door de mogelijkheden van technologie en de impact ervan op bedrijven en de maatschappij. Met zijn scherpe geest en vastberadenheid om voorop te lopen in zijn vakgebied, leverde Tim waardevolle bijdragen aan diverse projecten. Bij Qualogy kon Tim zijn passie voor IT helemaal kwijt maar wat doorslaggevend was voor zijn keuze voor Qualogy was wel de familieband die er bestond en nog steeds bestaat!

“Toen ik bij Qualogy begon waren ze nog klein, het eerste wat mij verraste waren de korte lijnen en het gevoel van een familiebedrijf. Ik zat daarvoor bij een organisatie waar het niet zo familiair was. Dus dat sprak me ook meer aan. Ja, daar ben ik voor gegaan. ”

“Zelfs als er weer een recessie zou komen of de markt stort in, dan geeft het vertrouwen dat Qualogy al ervaring heeft om zich er doorheen te slaan.”

Het ontstaan van partnership

Terwijl Tim groeide in zijn rol, begon hij ook relaties op te bouwen met klanten en collega’s. Zijn vermogen om complexe technische concepten op een begrijpelijke manier uit te leggen, maakte hem een gewaardeerde adviseur. Hij pakte steeds vaker de coördinatie als er nieuwe mensen in het project kwamen om hen te begeleiden en aan te sturen.

Naast de successen heeft Tim in de afgelopen 23 jaar ook de turbulente tijden meegemaakt, zoals bijvoorbeeld de recessie van 2008. Hij heeft een aantal collega’s in andere bedrijven hun baan zien verliezen omdat die failliet gingen. Qualogy bleef goed overeind staan en speelde het zelfs klaar om nauwelijks mensen op ‘de reservebank’ te hebben.

“Dat is echt niet te geloven eigenlijk. In een periode waarin de hele markt zo’n beetje was ingestort. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst. Zelfs als er weer een recessie zou komen of de markt stort in, dan geeft het vertrouwen dat Qualogy al ervaring heeft om zich er doorheen te slaan. Dan ga je ervan uit dat het gewoon goed komt.”

“Zorg dat je kennis altijd actueel blijft. Je moet continu blijven doorleren en experimenteren. “

De weg naar succes

Terwijl de technologische landschappen veranderden en nieuwe uitdagingen opkwamen, stond Tim altijd vooraan om de kansen te grijpen. Hij omarmde nieuwe technologieën en bleef zijn vaardigheden aanscherpen. Tim was niet alleen een pionier, maar ook een bruggenbouwer die verschillende teams en afdelingen samenbracht om gezamenlijke doelen te bereiken.

“Wat ik merk is dat Qualogy talent blijft aantrekken, dat we leuke mensen weten aan te trekken. Als ik nieuwe collega’s ontmoet, heb ik altijd meteen het gevoel van ‘wat een leuke nieuwe collega. Ik weet sowieso dat ze skilled zijn, dat staat er los van, maar dat ze ook gewoon qua persoon echt passen.”

Zijn tip voor collega’s, zowel bestaande als toekomstige is: “Zorg dat je kennis altijd actueel blijft. Je moet continu blijven doorleren en experimenteren. Dat is heel belangrijk.” Op het persoonlijke vlak geeft hij als tip: “Ik denk dat je een heel goede balans moet vinden tussen je werk en je ontspanning. Gewoon tussendoor op de dag je breaks nemen. Dat kan ook simpelweg een rondje lopen in de pauze zijn. Soms ook gewoon eventjes zitten om je hoofd rust te geven. Want het technische werk dat wij doen maakt je hoofd wel vol. Je bent continu aan het denken aan hoe je het volgende probleem gaat aanpakken.”

“Wat ik merk is dat Qualogy talent blijft aantrekken, dat we leuke mensen weten aan te trekken”

Een mijlpaal om te vieren

Tim’s reis bij Qualogy staat symbool voor de mogelijkheden die open liggen wanneer je jouw passie volgt en je blijft ontwikkelen. Door toewijding en vastberadenheid je dromen verwezenlijken. Bij Qualogy geloven we dat ons team onze grootste troef is.

Tim, dank je wel voor je inzet en je waardevolle bijdrage aan Qualogy. We zijn benieuwd naar alles wat de komende jaren nog gaan brengen. Proost op de afgelopen 25 jaar en op alles wat nog komen gaat!

Bekijk ook onze andere blog artikelen

Nieuws

De must voor iedere Oracle Database ontwikkelaar

Leo amet faucibus volutpat sit. Habitant in malesuada diam elementum non fermentum velit. Faucibus fermentum…
Nieuws

De gemeente Schiedam verstrekt RVV

Leo amet faucibus volutpat sit. Habitant in malesuada diam elementum non fermentum velit. Faucibus fermentum…
Nieuws

Qualogy Diamond sponsor van Apex World 2023

Leo amet faucibus volutpat sit. Habitant in malesuada diam elementum non fermentum velit. Faucibus fermentum…