Skip to main content

De must voor iedere Oracle Database ontwikkelaar: Modern Oracle Database Programming. Mede geschreven door Qualogy’s Patrick Barel.

De must voor iedere  Oracle Database ontwikkelaar: Modern Oracle Database Programming. Mede geschreven door Qualogy’s Patrick Barel.

In maart 2022 kreeg collega Patrick Barel de vraag van vakgenoot Alex Nuijten om samen een boek te gaan schrijven. Patrick nam de uitdaging aan. En nu, een jaar later, is het zover. Beide heren hebben hun eigen boek in handen. Modern Oracle Database Programming is een must voor iedere Oracle Database ontwikkelaar die meer wil weten over de nieuwere mogelijkheden van Oracle Database. En is dus nu verkrijgbaar!

Alex en Patrick kennen elkaar al meer dan vijftien jaar. Sinds de kennismaking tijdens de OPP conferentie in Chicago, hebben ze ondermeer een periode bij dezelfde werkgever gewerkt en zijn altijd contact blijven houden. Om te sparren over IT-vraagstukken, maar ook zoals Patrick zegt ‘Om over onzin te praten.’. Ervaring met samen schrijven hadden ze al doordat ze samen diverse artikelen geschreven hebben in de serie ‘Puzzelen met SQL’ voor het magazine van de Oracle User Group in Nederland (NLOUG).

Hoe werkt dat dan, samen schrijven?
Alex werd vorig jaar benaderd door een uitgever met de vraag een boek te gaan schrijven. Alex: ‘Mijn eerste reactie was ‘Nee’ want ik weet hoeveel werk dat is. Daarna kwam de twijfel en uiteindelijk de conclusie. Ik ga het wel doen maar niet alleen.’ Dus vroeg Alex Patrick om samen te schrijven. 

Patrick zegt hierover: ‘We hebben ieder een aantal hoofdstukken voor onze rekening genomen. Zodra ik een hoofdstuk af had, stuurde ik het naar Alex om het na te lezen op duidelijkheid en waarheid. En andersom deed Alex hetzelfde. We hebben beiden heel veel kennis van zowel SQL als PL/SQL, dus we kunnen elkaar goed aanvullen. Ook kunnen we sparren over ideeën. Als de een ergens niet uitkwam, bood de ander hulp.’

Op de vraag of er plannen zijn voor een volgend boek antwoordt Alex: ‘Nee, op dit moment zijn die plannen er niet. Maar zoals ik al twee keer eerder heb gezegd: ‘Een boek schrijven, ik doe het nooit weer.” Dus wie weet …

Modern Oracle Database Programming is nu te bestellen bij Amazon. Meer info over het boek en direct bestellen kan hier.

Over de schrijvers Aex Nuijten en Patrick Barel:
Alex Nuijten is werkzaam als zelfstandig Database en Apex ontwikkelaar voor diverse klanten. Sinds 2005 is hij een bekende spreker op conferenties en sinds 2010 is hij Oracle ACE Director. Alex is pas geleden toegetreden als bestuurslid van NLOUG.

Patrick Barel werkt als Sr. Oracle Developer bij Qualogy. Hij werkt als sinds 1997 met Oracle Databases. Ook Patrick is een vaste spreker op diverse conferenties en sinds 2011 Oracle ACE en sinds 2019 Oracle ACE Director.

Bekijk ook onze andere blog artikelen

Nieuws

De gemeente Schiedam verstrekt RVV

Leo amet faucibus volutpat sit. Habitant in malesuada diam elementum non fermentum velit. Faucibus fermentum…
Nieuws

Qualogy Diamond sponsor van Apex World 2023

Leo amet faucibus volutpat sit. Habitant in malesuada diam elementum non fermentum velit. Faucibus fermentum…
Nieuws

Qualogy presents: de Kscope Preview op donderdag 15 juni aanstaande

Leo amet faucibus volutpat sit. Habitant in malesuada diam elementum non fermentum velit. Faucibus fermentum…