Skip to main content

De gemeente Schiedam verstrekt RVV-ontheffingen voor voetgangersgebied in de Hoogstraat met behulp van ParQ (GPS) per 15 maart 2023

Gemeente Schiedam gebruikt sinds september 2022 ParQ voor het aanvragen en beheren van parkeervergunningen voor bewoners en bedrijven. In oktober 2022 kwam het verzoek vanuit de gemeente of het ook mogelijk was om RVV-ontheffingen via ParQ te regelen. We hebben de vereisten van de gemeente beoordeeld en de conclusie was dat we met 2 kleine aanvullingen het systeem hiervoor zouden kunnen inzetten. Deze aanvullingen zijn door ons toegevoegd en nadat de gemeente de camera’s en bebording had geplaatst is de werking deze week succesvol getest.

Vanaf maandag (13 maart) start de gemeente met het cameratoezicht en vanaf vandaag (9 maart) kunnen bewoners en bedrijven al een ontheffing aanvragen.

De gemeente Schiedam wil graag een leefbare, gezonde en veilige binnenstad. Daarom is een deel van de binnenstad voetgangersgebied. Bestuurders van vrachtwagens, bestelauto’s, personenauto’s, motorfietsen en brom- en snorfietsen mogen hier alleen op bepaalde tijden stapvoets rijden om te laden en lossen. Toch rijdt er buiten deze tijden regelmatig gemotoriseerd verkeer door het voetgangersgebied. 

Ondernemers, bewoners en bezoekers in de Hoogstraat hebben hier last van. Daarom start op maandag 13 maart de proef camerahandhaving kentekens in de Hoogstraat en een deel van het Broersveld. Gemotoriseerd verkeer mag alleen tussen 7.00 en 11.00 uur ’s ochtends en tussen 17.30 en 19.00 uur ’s avonds in de Hoogstraat rijden. In de eerste maand ontvangen overtreders nog geen boete, alleen een waarschuwingsbrief namens de gemeente. Na deze maand ontvangen overtreders vanaf de tweede overtreding een boete van € 150,- van het Centraal Justitieel Incassobureau (exclusief € 9 administratiekosten). In sommige gevallen kunnen bestuurders van vrachtwagens, bestelauto’s, personenauto’s, motorfietsen en brom- en snorfietsen een RVV-ontheffing aanvragen om buiten de venstertijden door de straat te rijden en te laden en lossen.

Bron: Persbericht Maandag 13 maart start proef camerahandhaving kentekens in de Hoogstraat

Bekijk ook onze andere blog artikelen

Nieuws

De must voor iedere Oracle Database ontwikkelaar

Leo amet faucibus volutpat sit. Habitant in malesuada diam elementum non fermentum velit. Faucibus fermentum…
Nieuws

Qualogy Diamond sponsor van Apex World 2023

Leo amet faucibus volutpat sit. Habitant in malesuada diam elementum non fermentum velit. Faucibus fermentum…
Nieuws

Qualogy presents: de Kscope Preview op donderdag 15 juni aanstaande

Leo amet faucibus volutpat sit. Habitant in malesuada diam elementum non fermentum velit. Faucibus fermentum…